Фотоепилацията е най-модерният начин за отстраняване на нежеланото окосмяване.

С помощта на мощния светлинен импулс и оптичния филтър се достигат най-дълбоките космени фоликули. Излъчената от ксеноновата лампа светлина се трансформира в топлина, но селективно. Привлечена от меланина на косъма, тя достига до корена на косъма и го унищожава чрез топлината, получена от светлинния импулс. Освен това се въздейства и на кръвоносния съд(папилата-papilli-pili), който осигурява изхранването на луковицата. По този начин се гарантира дългатрайността на ефекта. Фотоепилацията е безболезен и бърз метод за отстраняване на нежелани косми по тялото и лицето.

Има изключително полезно въздействие върху зоните, в които се появяват “враснали” или “обърнати” косми. Фотоепилацията унищожава тези косми, след което кожата ги избутва на повърхността и проблемът се премахва.
Особено препоръчителна е фотоепилацията за мъже, при които след бръснене се възпаляват космите.
100% гаранция, че косми няма да поникнат никой не би могъл да даде. Възстановителните сили на всеки организъм са индивидуални. Колко бързо ще се възстанови работата на „калциралия” кръвоносен съд и доколко бързо ще се възстанови растежа на косъма е строго индивидуално.

Процедурата гарантира ефикасно отстраняване на съществуващите в момента косми. До колко бързо ще се възстановят унищожените корени и дали ще се сформират нови косми е много индивидуален въпрос, на които никой не би могъл да отговори с абсолютна сигурност и точност.
Предполага се, че с подържащи процедури може да се задържи ефекта от 2 до 4 години.

Какво представлява фотоепилацията?

Фотоепилацията е най-съвременният и ефективен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване. Подходящ е за прилагане във всички части на тялото, като позволява да се третират както малки, така и големи области. Фотоепилацията се основава на принципа на селективната фототермолиза и се осъществява с апаратура, която е базирана на патентована висока технология наречена IPL (Intense Pulse Light) – интензивна пулсова светлина. Светлинната енергия се поглъща от меланина (пигментът, който оцветява космите и кожата) и се трансформира в топлинна, която от своя страна се провежда по стъблото на косъма до неговия корен, където селективно се нагрява косменият фоликул и се разрушава, без да се уврежда околната кожа.

Трябва да се знае, че космите имат три фази на растеж, които се сменят през различни периоди от време в различните части от тялото и процедурата повлиява само космите в една от фазите на растеж (анагенната), в която коренът на косъма е добре оформен. Затова се налага прилагането на няколко процедури (в повечето случаи между 3 и 8) за постигане на траен и равномерен резултат. Различният брой процедури се определя и от зоната, която се третира, тъй като в различните зони на тялото различно количество косми са в анагенна фаза.

Според водещите специалисти в тази област ефектът е за няколко години, а за неговото задържане за по-дълъг период от време се препоръчва след приключване на необходимия брой процедури, да се провежда по една процедура годишно.

Кои са предимствата на фотоепилацията?

Фотоепилацията е безболезен и бърз метод за отстраняване на нежелани косми по тялото и лицето. Има изключително полезно въздействие върху зоните, в които се появяват “врастнали” или “обърнати” косми. Фотоепилацията унищожава тези косми, след което кожата ги избутва на повърхността и проблемът се премахва . Особено препоръчителна е фотоепилацията за мъже, при които след бръснене се възпаляват космите.

Болезнена ли е процедурата?

Усещането е по-скоро за парене и то е най-силно при първата процедура. В някои зони, където кожата е по-пигментирана или по-чувствителна, а космите са по-тъмни и с по-дълбоко разположени корени, е налице и болка (например бикини линията и триъгълника). Разбира се усещането за болка е индивидуално и зависи и от прага за болка на всеки човек. Но когато кожата е по-силно пигментирана (по-рождение, след излагане на слънце или след солариум) има и болка.

Може ли да се премахне окосмяването завинаги и след колко сеанса?

100 % гаранция, че косми няма да поникнат никой не би могъл да даде. Възстановителните сили на всеки организъм са индивидуални. Колко бързо ще се възстанови работата на “калциралия” кръвоносен съд и доколко бързо ще се възстанови растежа на косъма е строго индивидуално. Процедурата гарантира ефикасно отстраняване на съществуващите в момента косми. До колко бързо ще се възстановят унищожените корени и дали ще се сформират нови косми е много индивидуален въпрос, на които никой не би могъл да отговори с абсолютна сигурност и точност.Предполага се ,че с подържащи процедури може да се задържи ефекта от 2 до 4 години.

Колко процедури са необходими за пълен ефект?

Растежа на косъма преминава през няколко фази. В един и същи участък космите са в различни фази. Някои от тях са период на растеж, други – в застой. Фотоеплацията въздейства само върху космите, които са във фаза на растеж. Ето защо е необходимо да се направят няколко процедури, за да бъдат обхванати поетапно всички косми, когато за тях настъпи фаза на растеж. Приблизително космите изчезват след 6-8 процедури.

Кои са факторите за успех на процедурата?

Първият и много важен фактор за успех се гарантира от цвета на космите. Колкото по-тъмни са те, толкова по- силен и бърз ефект ще има процедурата. Светлинният поток бива увлечен от меланина в косъма /цвета/. Затова по-тъмните косми провокират приемането на по-глямо количество енергия и съответно по-бързо се унищожават. Вторият много важен фактор е свързан с цвета на кожата. Процедурата е най-ефикасна при много светли кожи. Важно е да се знае, че фотоепилация не се прилага при кожи, излагани на слънце, които имат тен. При естествено тъмни кожи/негърска раса/, процедурата не се препоръчва и не дава необходимия ефект. Третата важна подробност е свързана с дължината на космите. Подготовката за процедура изисква космите да бъдат подстригани или обръснати до нивото на кожата . Не е желателно да се обработват косми, които са с дължина над повърхостта на кожата, тъй като това рязко намалява ефективността от процедурата.

Имат ли значение цветът на космите и кожата?

Много важен фактор за успех на процедурите е цвета на космите. Колкото по-тъмни са те, толкова по-силен и бърз ефект ще има процедурата. Светлинният поток бива увлечен от меланина в косъма /цвета/. Затова по-тъмните косми провокират приемането на по-глямо количество енергия и съответно по-бързо се унищожават. Важна е и дължината на космите. Подготовката за процедура изисква космите да бъдат подстригани или обръснати до нивото на кожата . Не е желателно да се обработват косми, които са с дължина над повърхостта на кожата, тъй като това рязко намалява ефективността от процедурата.

Прилага ли се фотоепилация на лицето?

Процедурата е подходяща за лицето, и за всички части от тялото, където има нежелано окосмяване. Няма забранени зони за третиране и може да се прилага както при жени, така и при мъже.

Каква е продължителността на една процедура?

Продължителността на една отделна процедура е различна в зависимост от това каква зона се третира. Например необходимото време за третиране на горна устна е само 3 минути, а за цели крака е около час. Тъй като при процедурата се повлияват само космите в анагенна фаза, а във всеки един момент в тази фаза за различните зони са различен брой косми, трябва да се направят няколко процедури. Техният брой варира между 3 и 8 и се провеждат през интервали от 3 седмици до 3 месеца, което се определя от смяната на фазите на растеж на космите.

Как да се приготвим за фотоепилация?

Краят на лятото е идеалното време за нея. Слънцето вече не е така силно, затова и кожата няма да е подложена на дразнещи въздействия. Макар че се смята за практически безопасна, има и противопоказания за прилагане на фотоепилация. Например при някои стадии на захарен диабет, заболявания на кожата (псориазис, екзема), варикозна болест на мястото на приложението, тежки форми на хипертония и исхемична болест на сърцето, инфекциозни заболявания, злокачествени новообразувания по кожата, пресен тен. Също така във възраст преди навършени 17 години или по време на бременност не бива да се прилага фотоепилация.
Многогодишен устойчив ефект приблизително се постига с цикъл от 3-6 процедури, провеждани през интервал от 1-2 седмици до месец и половина. Но дори и след един сеанс първите резултати са забележими.30 дни преди процедурата следва да прекратите всякакво отстраняване на космите освен бръснене. Ако космите са дълги, то 2-3 дена преди процедурата трябва да ги обръснете (оптималната дължина на косъма при провеждане на фотоепилация е около 1 мм). Също така в продължение на две седмици преди това е необходимо да се придържате към следните правила:
Да не се печете на слънце или в солариум. Да не използвате автобронзанти. Да не приемате препарати, които обладават фотосенсибилизиращо действие (антибиотици, транквиланти, таблетки за тен).
В деня на фотоепилацията не използвайте никаква козметика. Две седмици след първия сеанс опадат около 60-70% от космите (при черните косми) и 30-50% (при светлите). В течение на последващите сеанси последователно се премахват и останалите косми. Колкото са по-светли, толкова повече сеанси са нужни.

Фотоепилация или лазерна епилация?

Важно е да се знае, че и при двата метода се ползва един и същи механизъм на въздействие наречен селективна фототермолиза. Лазерите са разработени преди повече от 40 години и представляват източници на т.нар. кохерентна светлина – светлина с фиксирана дължина на вълната. Поради тази си особеност те могат да въздействат добре само върху такъв фототип хора, чиито косми и кожа най-добре се повлияват от светлината излъчвана от лазера с точно определена дължина на вълната. IPL-апаратите използват източник на некохерентна светлина, което означава, че излъчват в широк спектър с дължини на вълната от 420 до 1100 нанометра. Това позволява да се третират успешно както по-тъмни, така и по-светли косми. При лазерната епилация работното поле (зоната на облъчване) е много по-малка и върху кожата се прилага много по-силен енергиен поток (6-7 пъти по-силен отколкото при фотоепилацията). Това води до силна болка (като при изгаряне), чести нежелани странични ефекти като фоликулярна оедема, еритема, трайна хиперпигментация и др. Процедурите с лазер освен, че са значително по-болезнени и по-малко безопасни, изискват от оператора много повече време и внимание при приложението им.

Има ли противопоказания фотоепилацията?

Процедурата е подходяща за лицето, и за всички части от тялото, където има нежелано окосмяване. Няма забранени зони за третиране и може да се прилага както при жени, така и при мъже.

Процедурата е противопоказна при бременност!

Не се прилага в детска възраст!

Не се препоръчва на диабетици или хормонални проблеми, които не лекувате!

Галерия

Цени

Жени
Горна устна 10 лв.
Брадичка 10 лв.
Бакенбарди 15 лв.
Брада и шия 20 лв.
Шия 15 лв.
Подмишници 20 лв.
Коремна линия 15 лв.
Корем / кръст 40 лв.
Бикини линия 25 лв.
Интим 40 лв.
Седалище 40 лв.
Подбедрици 80 лв.
Бедра 100 лв.
Цели крака 160 лв.
Ръце до лакти 40 лв.
Ръце 70 лв.
Мъже
Скули 15 лв.
Подмишници 25 лв.
Врат 20 лв.
Цели крака 200 лв.
Корем / кръст 50 лв.
Корем и гърди 180 лв.
Седалище 50 лв.
Гърди 50 лв.
Рамене 40 лв.
Цял гръб 190 лв.
Цял гръб и рамене 120 лв.
Ръце 1/2 50 лв.
Ръце 80 лв.
Зона по избор (10x10см) 20 лв.
Обадете се
Адрес